Epoxy industrigulv: et langtidsholdbart og slidstærkt gulv

Mamoba tilbyder epoxy gulvbelægning til dig, som gerne vil styrke dit industrigulv, så det bedre kan stå imod stød, bump og belastning. Med et modstandsdygtigt epoxygulv behøver du dermed ikke bekymre dig om gulvets ve og vel. Belægningens formål er nemlig at forlænge gulvets levetid og forbedre det æstetiske udtryk, så du ikke skal bekymre dig om hyppige reparationer og vedligeholdelse.

Få fremtidssikret gulvbelægning efter dine behov

Hos Mamoba har vi stor erfaring med gulvbelægning til blandt andet industri og erhverv. Vi bruger de bedste og mest effektive materialer på markedet, så vores ydelser sikrer dig langtidsholdbare resultater.

Epoxy er særligt oplagt i forbindelse med gulvbelægning og maling, da det er et effektivt bindemiddel bestående af to vigtige komponenter; harpiks og en hærder. Når disse komponenter sammensættes, bliver de til en slags lim, som er meget slidstærk og modstandsdygtig.

Et epoxygulv er derfor fordelagtigt i eksempelvis værksteder, da det er langt bedre rustet til at stå imod belastninger, slid og stød sammenlignet med et ubehandlet gulv. Derfor kan du se et epoxy industrigulv som en fremtidssikring, der samtidig vil give dig oplevelsen af et nyt og mere robust gulv, der passer til netop dine behov.

før efter epoxy industrigulv

Hvilke metoder benytter vi til at lægge et epoxy industrigulv?

En professionel epoxy gulvbelægning udført af Mamoba vil bygge gulvet op i lag. Belægningen påbegyndes med en forseglende epoxyprimer, og bygges videre op i flere lag ved brug af epoxy og kvartssand.

Mamoba vil i belægningsprocessen spartle eller rulle gulvet ud. Metoden afhænger af, hvor tykt gulvet skal være. Vi anbefaler typisk at bruge spartelmetoden, da dette giver et tykkere og dermed både stærkere og mere robust lag. En rullet belægning vil modsat give et tyndere resultat, hvilket også afspejles i pris og kvalitet. Metoden bør således vælges med udgangspunkt i, hvilket formål gulvet skal tjene, og hvor meget styrke det skal have. Eksempelvis vil gulvet i et mekanikerværksted blive udsat for større belastning end gulvet i et hobbyværksted, hvorfor gulvbelægningen bør afspejle dette.

2 eller 3-lags epoxy industrigulv

Mange værksteder er kendetegnet ved hullede og ujævne gulve. Dette kan dog undgås, hvis man plejer gulvet og giver det den nødvendige belægning. Her skelner vi hos Mamoba mellem 2- og 3-lags gulvbelægning.

2-lags epoxygulv:

Mamoba anbefaler et 2-lags epoxygulv til nye undergulve og gulve uden de store mærkninger. Det vil altså sige gulve, der overordnet er i fin stand. For hvis der ikke er huller og større ujævnheder i gulvet, vil en slibning og en 2-lags epoxybelægning gøre underværker.

3-lags epoxygulv:

Hvis der er tale om et gammelt og slidt værkstedsgulv, bør man overveje at give gulvet epoxybelægning i tre lag. Denne belægning vil sikre, at huller og ujævnheder i gulvet bliver fyldt ordentligt op uden at gøre skade på hverken gulvet eller det æstetiske udtryk. Samtidig vil belægningen bidrage til, at gulvet fremadrettet bliver super slidstærkt og modstandsdygtigt.

Et skridsikkert værkstedsgulv

Tempoet i et værksted kan være højt. Derfor anbefaler Mamoba en skridhæmmende overflade i gulvet, som vi inkorporerer i både vores 2- og 3-lags epoxygulve. Resultatet opnås ved brug af kvartssand, som efterlader en let nopret gulvoverflade. Dermed kan du arbejde i akkurat det tempo, som passer dig – uden at bekymre dig om unødige fald og arbejdsskader.

Glat belægning eller ej?

Du kan selv være med til at bestemme formålet med og levetiden af dit epoxy industrigulv.

Hvis du vil have enklere rengøring af dit gulv, kan en glat belægning være fordelagtig.

Det er dog vigtigt at gøre sig klart, hvilket arbejde, der foregår på gulvet i forbindelse med valg af belægning. En glat belægning kan ikke kombineres med skridsikring og er således ikke optimal i områder, hvor spildt vand, olier eller kemikalier er en del af dagligdagen. Dermed vil en glat belægning potentielt øge muligheden for faldulykker, hvilket er værd at tage med i sine overvejelser før valget af det endelige epoxy industrigulv. Til gengæld er rengøringen af en glat overflade lidt nemmere.

Mamoba står dog altid klar til at rådgive dig, så du kan vælge den gulvbelægning, der passer bedst til dine behov.

Bliv kontaktet ⇒ Vi er altid klar med et godt tilbud!

    ….eller ring på 70 27 27 20 for at tale direkte med en ekspert med det samme.